Verslag Kitty Jaarconcert 2015

Afbeelding invoegen  
AMTG JAARCONCERT 2015

Al jarenlang schrijf ik concertverslagen voor de Mandogita, een blad uitgegeven door Het Nederlands Verbond voor Mandoline Orkesten. Ik bezoek daarvoor, samen met mijn echtgenoot René, heel wat mandoline concerten die in de noordelijke provincies gegeven worden.
 
Omdat ik zelf lid ben van AMTG is het helaas niet mogelijk om een verslag te schrijven en te publiceren
van ons eigen concert, al komt er dit jaar wel een artikel over Kalina in de Mandogita te staan.
 
Het is ook lastig een verslag te schrijven van je ‘eigen’ concert. Hoe kan je nou beschrijven dat je geweldig gespeeld hebt, dat de zaal bomvol was, dat iedereen dolenthousiast was over onze jonge marimba soliste? Het is ook moeilijk om te zeggen dat we veel te danken hebben aan onze dirigente Nelleke die ons elke week weer moeiteloos weet te motiveren om een beetje harder ons best te doen? Als ik in het publiek had gezeten had ik niet kunnen schrijven over het mooie bloemengebaar dat Nelleke na de generale bracht aan 1 van onze leden die ondanks zijn ziekte, toch ons meespeelde. Ook is het lastig om elk jaar weer te wijzen op de onverminderde inzet van onze concertmeester Lenie Kerkhoven. Zij staat altijd met raad en daad klaar om Nelleke te adviseren en te ondersteunen.
  Afbeelding invoegen
  
Afbeelding invoegen   Er is mij via een omweg, wel eens verteld dat de lezers het niet interessant vinden of de koffie lekker smaakte en of er veel publiek aanwezig was. Maar als je zelf meespeelt, zijn het wel belangrijke punten. Na de generale smaakt een kopje koffie toch wel erg lekker en een volle zaal stimuleert enorm. Als het publiek na afloop dan ook nog eens enthousiast is, kan de dag helemaal niet meer stuk.

In een concertverslag vermeld je ook nooit wat een organisatie er achter elk concert nodig is. Het stemmen van de instrumenten, het uitdelen van de consumptiebonnen, het verkopen van de toegangskaarten, het verwelkomen van de gasten, het uitdelen van de bloemen op het juiste moment en aan de juiste persoon, foto’s maken na afloop om de website up-to-date te houden. Allemaal zaken waar je nooit over schrijven mag, maar die oh zo belangrijk zijn voor het slagen van een concert.

OK, dan toch even mijn persoonlijke gevoel bij het programma heel kort opschrijven:Concerto nr. 14 D-dur – Rathgeber altijd heerlijk zo’n inspeelnummer;
Capriole Suite – Warlock wat een prachtig nummer;
Beautiful that way – Piovani leuk, leuk
Marimba concerto no. 1 – Ahdab hoogtepunt van het concert, wauw wat een soliste;
FusionEm – De Rover enthousiaste componist in de zaal;
Réunion Russe raar, maar deed me niet zoveel;
Pirates of Zimmer lekkere uitsmijter.

Eigenlijk is het toch wel een goed idee om geen verslag voor de Mandogita te schrijven. Ik heb nu lekker toch alles op papier gezet waarbij ik me niet hoef te schamen voor mijn mening of mijn trotse gevoel voor AMTG.

Trouwens, wat zijn de foto’s leuk geworden. Dank je wel Ed en Herman. (meer foto's in het  Fotoalbum )

Heerenveen, 19 oktober 2015
Kitty Wortel.